Siri är hemma =)

Siri har kommit hem!
Och det bästa av allt är att hon inte behöver komma tillbaka förän om 2 veckor på en efterkoll. Och då kan hon åka till Albano iställer för bagarmossen =)
Bara specialfoder och tabletter som är bra för levern fram till nästa besök. Skönt att hon slapp sova där en natt till.

Undrar vad detta kalas kommer att gå på? det var ju röd dag när hon kom in och DET är svindyrt. Plus akutavgift för att hon kom en lördag och sen övernattning och prover på det. Summan stiger snabbt bara det är en vardag, vågar knappt tänka på hur det blir nu när det är helg...
Tur att hon är försäkrad!

Sommar och sol

Då var vi hemma igen och alla är hela och friska =) Blev en riktigt härlig runda på ca 2,5 timme i skogen... mer behövdes inte i den här värmen.
Nu är det frukost som gäller. Gröt som står och puttar på för fullt på spisen för tillfället =)
Sen ska jag ta en handduk och twilightboken som jag började läsa igår och dra ner till stranden. Terre och H är redan där nere så ja tänkte joina dom. Ser verkligen fram emot att ha en hel slappardag i solen med min bok =)... hoppas den inte tar slut! För tror inte att nummer 2 är ledig för tillfället =P

Nu ska jag sätta mig och äta lite och byta om till bikini... om jag vågar visa mig i det hehe. Iof är jag väl lika blek som resten av sverigen befolkning... Men jag har lyckats dra på mih några extra kilon nu i vår som inte är så önskade (kan inte mitt gymkort komma snart!) Men det är det väl bara jag so märker antar jag...

Vågar jag gå?

Snart bär det ut på en ny morgonpromis. Halv 8 ska jag möta upp Sofie och Sally vid stationen och då är det bara att hålla tummarna att vi kan gå klart hela rundan utan att hamna på djurakuten...
Förhoppningsvis går det bättre idag! Försöker intala mig själv att det inte kan hända två dagar i rad med två olika hundar...
Jag har väldigt svårt att äta frukost på morgonen när jag precis har gått upp så jag brukar alltid vänta med frukosten till efter morgonens långpromenad med hunden. Igår fick jag känna på hur dumt det är då vi inte fick mat förän vid 1 på dan. Tänkte att jag skulle äta nått idag innan vi går uti fall om att. Men har kommit fran till att jag bara är dum som tänker så...det kommer inte hända igen... Ska försöka släppa det här nu och tänka possitivt. Siri kommer ju bli frisk och är i bra händer just nu!

Men för säkerhets skull, önska oss lycka till!

Till akuten

Dagen blev inte alls som planerat...
Det var tänkt att jag och Kebbe skulle åka och sätta oss på nån solig gräsmatta och äta vattenmeoln och bara ha det skönt i solen typ halva dagen. Först skulle jag och Terre bara gå en långis med hundarna i skogen på morgonen innan det blev för varmt för siri.
Så vi möttes här utanför vid halv 8 och började gå mot skogen. Ca en halvtimme in i skogen så börjar Siri beté sig konstigt och andas väldigt tungt. Först skratta vi lite åt henne för att hon var så tokigt men det övergick ganska snart i att faktiskt tro att nått hade hänt...
efter inte alls lång tid så sätter hon sig ner och sen faller hon helt ihop... helt orkeslös och apatisk.
Så stunden efter går åt till att ringa runt och prata med veterinär och skjuts med mera... Vi kände att hon var tvungen att komma till en veterinär fort!
H kom som ett pilskott... tror jag iaf... det tog ett tag för oss att ta oss ut ur skogen igen och till bilvägen där vi blev upphämtade. Sen körde vi som biltjuvar hela vägen till bagarmossen som var dom ända som hade öppet vid den tiden en lördag...
Det tog en hel timme för oss att komma dit från att hon fick sitt "anfall" och trots att det var ett akutfall så tog det 1,5 timme till innan hon fick komma till en veterinär.
Under den tiden hann hon iaf piggna till lite och orkade gå lite sj och sitta upp korta stunder. Efter en timme i undersökningsrummet och några röntgenplåtar senare så får vi alla åka hem... utan siri. Hon behövde stanna kvar för observation och provtagningar över helgen och kunde kanske komma hem imorgon men förmodligen på måndag.
Tror att "anfallet" tyder på en förgiftning av nått slag men vi har ingen aning om vad hon har fått i sig =(... så nu håller vi tummarna för att allt blir bra igen så fort som möjligt och att hon får komma hem redan imorgon till sin oroliga matte.


Efter en sjukt sen frukost vid kl 13 så hann jag och kebbe iaf iväg en stund för att sitta i solen med vår vattenmelon. Blev bara en kortis men det kanske är bra att börja lugnt så man inte bränner sig =)
Nu är jag iaf hemma igen och ska vila lite... man blir rätt så trött när det händer sånt här.

Tandläkaren

När vi kom inte på föreningsstämman igår jag och terre så tittade han som höll i det på oss och sa "trafikskolan är en trappa ner på plan 2"
Varpå på vi frågade "är inte det här mötet för kopparstaven?" Vilket det också var =)
Snacka om att dom inte är vana att unga personer kommer på dessa möten =)... det var typ vi två och sen massa pensionärer hehe... men det var helt ok och jag kommer nog att börja gå varje år för att vara med och höra vad det är som diskuteras i föreningen.

Idag blir det ett besök hos tandläkaren igen. Var där för 3 veckor sen och borrade för första ggn på över 10 år. Och efter det har jag haft jätte mkt ilningar i tanden när jag äter eller biter ihop.. jätteirriterande. Har bara gått och väntat på att det ska gå över. Jag är ingen van borrare så jag vet inte riktigt hur tänderna reagerar efter ett borrbesök. Men idag fick jag nog och ringde dem och hörde om jag ska fortsätta vänta eller om det är nått som är fel.
Dom tyckte att jag skulle komma in för att jag förmodligen behövde slipa ner lite. Hoppas att det hjälper! Och hoppas för deras skull att jag ointe behöver betala... jävla folktandvård! Det är ju ändå deras tandläkare som gjorde fel första ggn...
Jag ska iaf till en annan denna gång så vi får se om den personen är bättre?!

Ett minne blott

Nu har jag vart och lämnat in alla nycklar till gamla lägenheten. Nu är den verkligen inte vår längre... söderhöjden kommer från och med nu endast vara ett minne blott! Men jag överlever nog =)... bättre än vad jag trivs här på kopparvägen har jag svårt att tro att man kan trivas ngn annan stans.

Kloklippningen gick  jättebra. Och tack vare att jag jobbade över och klippte klorna på den hunden så lyckades jag pricka in Julles hämtning och kunde då prata med hans matte. Perfekt eftersom vi har väntat i evigheter på att få träffa henne. Så nu är Julle uppsagd! ... äntligen. Så nu behöver vi bara höra hans tjut fram till sommaren, sen är han också ett minne blott =)
Det var det faktiskt värt att jobba över för =P
byebye Julle =)

Men nu kommer jag inte att hinna tvätta istället. Har iof kläder så jag klarar mig men det skulle vart skönt att få undan lite i tvättkorgen.
Hade hunnit om det inte var föreningsstämma idag kl 19. Vill gå på den eftersom jag är så nyinflyttad här och har en del frågor angående föreningen. Skönt att ha sällskap av Terre också =)... det är ju ändå den absolut första mötet i en förening jag går på =)
Får man vuxenpoäng nu? =P


Metanförgiftning

Jag har kommit fram till att te ska drickas ur en riktigt mugg. =)
Har i ett par mornar nu druckit te ur en termosmugg på jobbet. Tänkte att det inte är nån skillnad så det spelar ju ingen roll... men jag hade fel =P
Idag blev det en vanlig mugg och det är faktiskt godare av ngn konstig anledning =)... på tal om ingenting =P

Snart är veckan slut, igen. Den känslan hade man inte i måndags fastän att det var alldeles nyss... men av erfarenhet så vet jag ju att tiden går rätt så fort.
Idag ska det regna hela dan, usch och fy! Men det är bara att klä på sig och vara gald =)
Från och med imorgon ska det blir jättefint och det ser jag fram emot.
Måste tvätta när jag kommer hem. Bra dag att tvätta på iaf eftesom man ändå inte vill vara ute och hitta på nått.
Nej nu ser jag i kalendern att det kommer en kloklipp kl 17 =(.. blir till att jobba över idag... men om jag är så dum att jag bokar in en tid på min tidiga vecka får jag skylla mig sj... har ju så svårt för att säga nej! Får se hur det blir med den där tvättiden...

Nä nu håller jag på att avlida här... måste flytta på mig. Boris har kommit till dagis och sitter nu under bordet där jag är och släpper gaser som heter duga!
Får ju metanförgiftning när han är här hehe... nu måste jag hämt luft ngn stans.... kram så länge!

(Luktar metan ngt förresten? kanske bara är kreatur som släpper ut sånt?)

Skillnaden...

mellan MB (metrobloggen) och blogg.se är ganska stor... men vet inte vilken som är bäst.
Gillar denna mkt så kommer nog förmodligen att vara kvar här. Alltid kul med ombyte =) men det är också mkt för att jag gillar min design som jag håller på att fixa till och att det är så "lätt" att fixa iorning den här=)
Men är inte startsidan här både tråkigt och ganska dålig? kanske bara är jag som tycker det?
Gillar helt klart MBs startsida mkt bättre eftersom man har mkt mer översikt över andra bloggar och inlägg mm. Och det känns inte som att denna startsida kommer att bli bättre heller...

Nån mer som har testat fler olika bloggar, vilken tyckte ni var bäst och varför? =)

Femklöver

Se så fin vår nya skyllt är =D
Den är 1,5*0,5 m... blir faktiskt rätt så maffig i verkligheten =)... är så nöjd!


Och så måste jag ju bara visa vad jag hittade på en av promenaderna idag på jobbet... hann inte stanna och plocka så många men det var en hel fläck med treklöver där hur många som helst var 4- och 5-klöver!
Tog med mig tre av vardera in =)... tyckte det var lite coolt. Det var nog över 10 år sen jag hittade en femklöver sist =)


(vid en närmare titt nu så ser jag att ena var en SEXklöver =)... det har nog bara hänt en gång tidigare att jag hittat en sån)

Härligt med långpromenad

Det blev en powerwalk på ganska precis 1,5 timme. Riktigt skönt väder nu på kvällen när man börjar få upp värmen =)
Meya sprang non stop från början till slut. Hon har blivit helt tokig sen vi flyttade hit till Kallhäll =) hon verkar jättelycklig och har fått mer spring i benen än vanligt. Hon gillar nog dom här skogarna mer än vad jag gör tror jag =)
Det är iaf härligt att se henne så glad varje gång vi går ut!

Här har vi min lilla löpare i Görvälnskogen


Det är oändligt mkt blåbärsris i om här skogarna... jag som bara älskar blåbär =) Längtar så mkt till att dom har blivit mogna och kan plockas. oj oj oj vad jag ska plocka blåbär då =D



Massa gott!

Idag hände nått som vi har väntat på länge.
Förra sommaren slängde vi vår gamla trasiga skyllt på jobbet för att vi skulle köpa ny. Sen dess har vi vart utan skyllt eftersom vi aldirg har tagit tag i att beställa en ny. Tills för ett par vecker sen då vi kontaktade ett företag... som för övrigt var sjukt hjälpsamma och trevliga! =) Och idag fick vi vår skyllt!... eller banderoll som det heter =P
Den är jättefin och i morgon kommer det definitivt upp ett kort på den så ni andra kan få se också =)
Men just nu håller dom på att fixa en massa utanför vår ingång så än kan vi inte sätta upp den. Vill att dom ska vara klara snart så att den kan få sitta uppe och vara fin för alla andra också =)

Ikväll tänkte jag gå ut på en långis med Meya. Kanske få tiden att gå lite snabbare så att det kan bli imorgon snart =)
Då blir det nachos med massa vitlök m m mmm... och kladdkakemuffins... vilken härligt blandning =P

                                     

Så typiskt

Precis när man bytt blogg så passar dom på att göra en systemuppdatering, samtidigt som jag öppnar på jobbet och har all tid (nästan) i världen på mig att blogga och kolla runt på nätet i ett par timmar. Så typiskt =P... men så länge det gör bloggen bättre så få man stå ut att...
Nu har jag typ bara 5 min på mig innan jag ska klä på mig (eller kanske av mig? Borde vara varmt ute nu) och gå ut... hur som så ska det bli grymt skönt att komma ut i solen!

Ryggen känns lite bättre idag men är inte helt bra än. Satte på heatlotion när jag gick och la mig igårkväll... var super skönt att somna med värme över ryggen =)

Lägenhetsvisiningen gick bra igår. Dom tyckte jättemkt om den OCH så ville dom köpa alla vitvaror =D yay!
Så nu kan vi lämna kvar dom plus att vi blir 3500 kr rikare om ett par veckor... iof delat på 3 pers. Men många bäckar små!
Funderar på ifall jag ska åka till IKEA då och köpa resterande delar till min egenbyggda hylla som jag ska ha hemma =)... just nu har jag bara stommarna. Behöver ju lyckor och hyllplan också.

Imorgon är det nachokväll och jag är redan grymt sugen. Är fortfarande förundrad över att jag aldrig tröttnar på att äta nachos en gång i veckan efter så här lång tid... kan det vara 1,5 år nu?
Men det är ju så grymt gott. Och så kompletterar vi ju med andra saker hela tiden som bara göra våra onsdagar ännu bättre. Som imorgon ska Terre baka kladdkakemuffins igen, oj oj oj vad jag längtar hehe =)... dom är GRYMMA!
Och så får vi ju besök av Ulrika, Terres gamla barndomsvän. Får vi se vad hon tycker om våra "tjej/onsdagskvällar" =)


Lägenhetsvisning

Gud, man kan ju sitta och knåpa med designen i evigheter =)... riktigt kul, men också ganska frustrerande ibland. Nû har jag iaf fixat ytterliggare lite och nu börjar jag bli riktigt nöjd =)

Snart är jobbet slut för dagen. Då ska jag gå upp till söderhöjden och visa lgh och alla vitvaror till de nya hyresgästerna. Dom hann höra av sig först vilket var perfekt eftersom vi kunde boka in redan idag då.
Skulle vara så skönt om dom ville ha tvättmaskinen mm för att vi ska slippa släpa ut allt ur lgh. Plus att vi får lite pengar för det =D... håller tummarna!
Vi har iaf nån som vill ha dem om inte dom här personerna vill... så vi blir ju iaf av med dem hur som. Men dom väger ju inte lita så dom får gärna stå kvar...

min rygg...

Är inte på top idag måste jag säga. Kände redan igår efter långpromenaden på morgonen att den var överansträngd... och så flyttstädade vi i typ 6 timmar på det. Så idag mår man som man förtjänar. Men jag är så GLAD och LÄTTAD att ha det överstökat. Och det var en väldans skön och mysig promand vi fick så det får vara värt lite smärta i ryggen =)

Flyttstädningen gick jättebra iaf. Var sjukt mkt att slänga och då talar vi inte om småsaker! Det var typ ett helt hem i möbler sett och det blev typ 4 vändor med hjälp av 2 kundvagnar att transportera allt i/på hehe. Jag skulle aldrig använda mig av nått sånt om det inte var på söderhöjden vi befann oss =P... där är det liksom okej. Och tur var väl det! Efter att ha burit en soffa till grovsoporna en gång så vet jag av erfarenhet att jag inte skulle orkar att bära en till. Och alla sätt är ju bar utom dom dåliga =P Så vagnarna var guld värda igår =)
En till som är guld värd är Sofie W. TACK! för all hjälp... det hade verkligen inte gått så fort som det gjorde om inte du vart med.
Och jag måste bara säga att stålull is the shit!!! =D

På fredag lämnar vi över nycklarna till järfälla hus och i nästa vecka flyttar det in en ny familj i vår gamla lgh. Känns lite konstigt att en annan familj ska bo där, men jag trivs så grymt bra i kallhäll så jag kommer nog att förtränga det ganska snart antar jag =)
Måste bara komma ihåg att ringa nya hyresgästerna så att vi kan boka in en dag att visa lgh på igen. Har ju inte så många dagar på mig.... och så har jag typiskt nog glömt deras nummer hemma. Iof jobbar dom nog så måste nog vänta till ikväll vilket som.


Bye bye snapphanevägen! Dessa 3 år har gått ruskigt fort....
Men jag kommer nog inte att sakna det så värst mkt om jag ska vara ärlig.

Här är jag!

Här har ni mig och min "sambo", den italienska vinthunden hunden Meya =) Nytagen bild för kvällen, nyduschad och dan =P


Så vem är jag då? Jag heter Helena och är 23 år.. än så länge (tiden går ibland alldeles för fort) Jag har sedan snart 4 år tillbaka ägt ett hunddagis tillsammans med min bästa vän Therese. Är nyligen inflyttad i kallhäll där jag köpt min första alldeles egna lilla 1:a. Och är en stolt ägare till min snart 3åriga italienartik som för övrigt tycker att matte har världens bästa jobb =)
Jag är så singel som man bara kan bli men jag trivs grymt bra med mitt liv just nu.
Hundar är ett av mina största intressen och på fritiden spenerar jag mkt på med mina vänner. Periodvis tränar jag mkt, men äter desto mer onyttigheter trots att jag försöker vara nyttig =P

Detta var en kort beskrivning av mig... fortsätt att läsa min blogg för att lära känna mig ännu bättre =)

Natti natti... nu är det dag för mig att sova. Det är min vecka att öppna på dagis vilket betyder tidiga mornar...

Färdig?

Nu har jag suttit och knåpat på min design ett tag.... vad tycks?
Jag känner mig rätt så nöjd med tanke på att det är första ggn jag fixar den helt sj =)
Kom gärna med synpunkter om text och färgval så att jag kan förbättra!

Jag är helt ny på denna bloggsajt så vi får se hur jag trivs här. Än så länge (under tiden jag har fixat med designen) så känns det riktigt bra iaf =)
Och om det fortsätter att kännas bra så flyttar min blogg över hit permanent.

Nu ska jag sluta fixa med bloggen en stund och fixa lite här hemma istället. Sen ska vi se om jag kan få ihop ett inlägg om mig så att ni som är nya vet vem jag är och vad jag gör om dagarna.
Hörs om ett tag! =)

RSS 2.0